«Πλαστική Σακούλα στον Κορινθιακό? Όχι Ευχαριστώ»

…Η εκστρατεία συνεχίζεται! Εκδήλωση στους Δήμους Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βέλου – Βόχας και Σικυωνίων

Η προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών γύρω από τον Κορινθιακό Κόλπο για τη μείωση και τελική κατάργηση της πλαστικής σακούλας, που οργανώθηκε από το Σύνδεσμο Προστασίας & Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ» σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (Ο.Ε.Α.) συνεχίζεται.


Στοχεύοντας στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, σκοπός της εκστρατείας είναι να ευαισθητοποιήσει μαθητές, εκπαιδευτικούς, αλλά και το ευρύτερο κοινό των Δήμων γύρω από τον Κορινθιακό, σχετικά με την δραστική μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας.
Η τελευταία στάση της εκστρατείας, μέχρι την επόμενη, ήταν οι Δήμοι Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βέλου – Βόχας και Σικυωνίων. Την Τρίτη 27 Μαρτίου, ευαισθητοποιήθηκαν και ενημερώθηκαν συνολικά περισσότεροι από 2.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι μέσα από συζήτηση εμπνεύστηκαν για να ανακαλύψουν περισσότερες εναλλακτικές επιλογές, μειώνοντας την πλαστική σακούλα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου, πραγματοποιήθηκε Ανοικτή Εκδήλωση – Διαβούλευση για τη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό Κόλπο. Στην εκδήλωση, ο πρόεδρος της ΟΕΑ Δρ. Κυρκίτσος Φίλιππος παρουσίασε τη νομοθεσία και τις πολιτικές
μείωσης της πλαστικής σακούλας, καθώς και το περίγραμμα του έργου LIFE DEBAG, o κ.
Κωστακόπουλος Στάθης παρουσίασε τις επιπτώσεις της πλαστικής σακούλας, καθώς και τις εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν. Οι κ.κ. Μπάρλας Χρήστος και Μπαουράκης Νίκος, από τον σύλλογο αυτοδυτών Λουτρακίου, συνέβαλαν στη συζήτηση με τις εισηγήσεις τους «πλαστική σακούλα και απορρίμματα στη θάλασσα» & «ο βυθός με την ματιά των αυτοδυτών». Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους τοπικούς φορείς και τους δημότες του Κορινθιακού Κόλπου, στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Ανδρικόπουλος Ηλίας, Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Παπακυριάκος Αννίβας, Δήμαρχος Βέλου – Βόχας και Σταματόπουλος Σπύρος, Δήμαρχος Σικυωνίων.

Η εκστρατεία ενημέρωσης του Σ.Π.Ο.Α.Κ. στους Δήμους του Κορινθιακού Κόλπου γίνεται σε συνεργασία και με το Ευρωπαϊκό έργο LIFE DEBAG (LIFE14 GIE/GR/001127) «Ολοκληρωμένη Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τη Μείωση της Πλαστικής Σακούλας στο Θαλάσσιο Περιβάλλον» (http://www.lifedebag.eu).

You might be interested in …