Συνεδρίαση του Δ.Σ. Σ.Π.Ο.Α.Κ. στον Δήμο Δελφών

Αίγιο, 23 Ιουλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

“Συνεδρίαση του Δ.Σ. Σ.Π.Ο.Α.Κ. στον Δήμο Δελφών”

Μέσα στα πλαίσια της άμεσης επαφής και συνεργασίας με τους Δήμους – Μέλη του Συνδέσμου, το Δ.Σ. του Σ.Π.Ο.Α.Κ. συνεδρίασε χθες, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 στον Δήμο Δελφών, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κυριακοπούλειου – Ηλιοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Ιτέας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος και ορθολογικής ανάπτυξης της περιοχής.

Αξίζουν αναφοράς τόσο η πρόταση, όσο και τα δύο θέματα που κυριάρχησαν στην ημερήσια διάταξη τα οποία έτυχαν της ομόφωνης έγκρισης του Δ.Σ. ήτοι:

  1. Πρόταση του Δημάρχου Δελφών για την πραγματοποίηση επιστημονικής ημερίδας με θέμα το θαλάσσιο χωροταξικό, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.
  2. Η σύμπραξη του Σ.Π.Ο.Α.Κ. με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. για την ίδρυση ερευνητικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών ειδικά για τον Κορινθιακό. Η αναλυτική πρόταση για την λειτουργία και τις δράσεις του, παρουσιάστηκαν από τον Δ/ντή Ερευνών του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) Δρ. Χρήστο Αναγνώστου.
  3. Η ενημέρωση του Δ.Σ. από τους κ.κ. Κώστα Μπαμπούλα και Γιώργο Περό για τις προϋποθέσεις και τους όρους που μπορεί να πραγματοποιηθεί η δράση “Κορινθιακός – υδάτινοι δρόμοι επικοινωνίας, πολιτισμού, ανάπτυξης” με στόχο την από κοινού προσπάθεια του Σ.Π.Ο.Α.Κ., των Δήμων-Μελών και των εμπλεκομένων Περιφερειών για την οργάνωση και προβολή του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής του Κορινθιακού με στόχο την ορθολογική ανάπτυξη.

Ευχαριστούμε τόσο τον Δήμαρχο Δελφών κ. Ταγκαλή, όσο και τους Αντιδημάρχους του Δήμου κ. Τσατσαρώνη Γιώργο (Αντιδήμαρχο Ιτέας), Γρίβα Ευθύμιο (Αντιδήμαρχο Γαλαξιδίου), καθώς και την υπεύθυνη του Δήμου κ. Δέσποινα Ματατάνα για την οργάνωση και φιλοξενία.

                                                                                                                  Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»

You might be interested in …